HOME
Home

Over ons

Wat is het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek

  • Wij verzorgen het passend onderwijs samen met de schoolbesturen. Steeds meer reguliere scholen hebben veel expertise op het gebied van Passend Onderwijs. Met de samenwerkende scholen hebben we afgesproken dit ook in de toekomst nog verder uit te bouwen. Zo kunnen nog meer kinderen in hun eigen wijk of dorp naar school blijven gaan, of binnen hun eigen (levensbeschouwelijke) gemeenschap.  
  • Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek is er voor leerlingen in de basisschoolleeftijd (4-13 jaar). In de gemeenten Alphen aan den Rijn (m.u.v. Boskoop), Kaag en Braassem (Oost) en Nieuwkoop.
  • Vijfenvijftig scholen (ongeveer 11.000 leerlingen) zijn verenigd binnen het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs. Dit zijn reguliere en speciale(basis)scholen. Voor leerlingen die zorg nodig hebben om optimaal tot onderwijsontwikkeling te komen, zijn er afspraken met zorgaanbieders en de gemeenten. 

Wat doet het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek

  • De meeste kinderen doen het prima op school. Ze ontwikkelen zich naar verwachting en leren zonder problemen. Maar ongeveer een op de vijf kinderen heeft meer begeleiding nodig om talenten te ontwikkelen, uitdagingen aan te gaan. Voor deze kinderen is specifiek lesmateriaal of een aangepaste leeromgeving nodig. 
  • Om deze extra ondersteuning te organiseren, wordt het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek ingeschakeld. Deze extra ondersteuning was zo snel, toegankelijk en dichtbij mogelijk, passend bij het kind ingezet. Dat is de kern van passend onderwijs. Want ieder kind verdient een goede onderwijsplek.